Tuoppi oli ahkera urheilija. Hän harrasti hiihtoa ja kesäisin uintia pakkomielteisesti. Teimme myös koulun kanssa se harva kerta reissuja naapurikaupungin uimahalliin. Mieleeni on syöpynyt ei-niin-ihana kuva Tuopista uimalaseissa ja pikku-uimahousuissa altaassa kauhomassa ja äkseeraamassa. Nice.
Uimaharrastuksen myötä Tuopilla oli tietysti ihan siedettävä kroppa, mm. hyvin kehittyneet rintalihakset. Se näytti meidän mielestämme tietysti aivan kuin hänellä olisi ollut naisten rinnat! Yhdellä tunnilla Tuopilla oli päällä tiukka poolopaita ja Minna kirjoitti minulle lapun, jossa luki "opella on isot tissit". Tirskuimme aikamme ja lappu unohtui jonnekin. Seuraavana päivänä olimme samassa luokassa ja teimme jotain käsitöitä tai piirustusta, hajallaan ympäri luokkaa. Yhtäkkiä tuoppi löysi pöydältä jonkun lapun, ihmetteli että mikäs tämä on ja luki sen ääneen.
"Opella on isot tissit ------ Mitä tämä oikein on???!!!! Kuka tämän on kirjoittanut????". Tuoppi oli aivan raivona ja minä meinasin räjähtää koettaessani pitää pokkaa! Nauratti aivan järjettömästi!!! Onneksi olin vähän selin häneen, ettei tarvinnut katsoa suoraan kasvoihin. Silloin pokka ei olisi enää pitänyt. Tajutessaan tilanteen nolon puolen Tuoppi alkoi selitellä kuinka "no uimareilla rintalihakset kehittyvät hyvin, siitä se johtuu…" mutta ketään ei enää kauheasti kiinnostanut.
Lapusta tuli aikamoinen show, sillä jouduin puhutteluun sen vuoksi. Pahaksi onneksi kaverillani on todella erikoinen käsiala, joten opettaja kyllä tunnisti sen hänen kirjoittamakseen. Niinpä hän alkoi saarnata minulle, kuinka "tällaiset opella on isot tissit-jutut saavat nyt kyllä jäädä!" Minä tietysti kielsin kaiken pokalla, "ei se meidän kirjoittama ole". No eipä tietenkään.

Tuopin uimahousumaniasta täytyy mainita myös tapaus, kun hän saapui Minnan isosiskon rippijuhliin pelkissä uimahousuissa! Häntä ei oltu varsinaisesti kutsuttu, mutta hän oli ollut uimassa rannassa, jossa Minnan talo sijaitsi ja oli tietysti huomannut että sisällä oli kemut.