Kävin ala-astetta pienessä kyläkoulussa. Meillä oli opettajana originelli mieshenkilö, joka oli näin jälkeen päin mietittynä käytännössä täysin hullu. Tämän Tuoppi-nimisen opettajan kanssa eivät seikkailut ja ikimuistoiset tapaukset ikinä loppuneet kesken! Tuoppi oli myös Minnan ja minun lempikohde herjatessamme epämukavia ihmisiä.
Tuoppi oli ankara ateisti. Tämä heijastui välillä myös ikävä kyllä hänen opetukseensa. Hän muun muassa kertoi vähätellen Jeesuksen surffailleen surffilaudalla kun Jeesus tarun mukaan käveli vetten päällä Gennesaret-järven myrskyssä.
Minä ja Minna olimme uskovaisista perheistä, joten emme hyvällä katsoneet moista pakanaa. Erään kerran löysimme jotain kirkon esitteitä, joilla saattoi tilata itselleen ilmaisia hengellisiä esitteitä tms "uskiskamaa". Saimme kuningasidean – tilataan näitä Tuopille! Täytimme lomakkeen ja laitoimme postiin. Emme ikinä saaneet selville, tulivatko esitteet perille, mutta oletan kyllä. Haluaisin edelleen nähdä Tuopin ilmeen hänen avatessaan postia! Ehkäpä hyvän tahdon eleemme sai hänet ajattelemaan elämäänsä uudesta näkökulmasta, toivottavasti.